Blog

Perkembangan Anak Umur 4-5 Tahun

Perkembangan Anak Umur 4-5 Tahun

System 27/01/2017 1
 PERKEMBANGAN ANAK 4-5 TAHUN, APA YANG ANDA PATUT TAHU? Tahniah, anak-anak anda semakin besar, dan sudah masuk ke fasa perkembangan yang baharu.  Dalam usia sebegini, mereka sudah pandai berdikari, mengawal diri dan lebih kreatif. Mereka juga gemar m...
Read More
Wooden Bead Maze | Apa Manfaatnya?

Wooden Bead Maze | Apa Manfaatnya?

System 20/01/2017 0
Sejak akhir-akhir ini, permainan kayu semakin popular di Malaysia. Ibu bapa mula melihat permainan kayu sebagai permainan yang bermanfaat untuk anak-anak mereka.  Ada juga yang berikan permainan kayu untuk mengalih minat anak-anak dari gajet-gajet el...
Read More
Cara Setup Password Paling Selamat

Cara Setup Password Paling Selamat

System 13/01/2017 0
 ADA MAYBANK2U TAK? Apa password maybank2u anda? Berapa selamat password anda? Ramai orang menggunakan nama ibu, nama suami, tarikh lahir anak, alamat rumah dan macam-macam lagi. MASALAHNYA, password tu sangat berkait rapat dengan kita dan mudah dite...
Read More
9 Mainan D.I.Y Ringkas Untuk Ibu-ibu Yang Super Sibuk!

9 Mainan D.I.Y Ringkas Untuk Ibu-ibu Yang Super Sibuk!

System 06/01/2017 1
Ramai ibu pasti mencari-cari aktiviti yang ringkas untuk anak, terutamanya bagi ibu-ibu bekerja. Memandangkan saya juga bekerja, maka masa dengan anak terhad pada waktu malam saja. Suka saya untuk share, aktiviti ringkas yang saya buat bersama anak. ...
Read More
Ajar Bayi Membaca? Mulakan Dengan Bacakan Buku Untuknya

Ajar Bayi Membaca? Mulakan Dengan Bacakan Buku Untuknya

System 30/12/2016 0
  Mengajar anak anda membaca adalah suatu proses yang perlu dimulakan sejak mereka di dalam buaian lagi. Saya tidak bermaksud agar mengajar bayi anda yang belum pun tumbuh gigi mengenal ABC !….Tetapi apa yang saya galakkan adalah agar anda luangkan m...
Read More
Anak Ayah

Anak Ayah

System 23/12/2016 0
   Bila kita cerita tentang anak-anak ni, kebanyakannya macam dah menjadi pakej pula bila anak sangat rapat dan manja dengan ibu sahaja. Betul tak? Tapi taukah anda, ayah-ayah juga mampu menjadi 'best friend' anak-anak?   Macam Mana Nak Jadi Macam Tu...
Read More
5 Idea Aktiviti Indoor Dengan Anak-Anak

5 Idea Aktiviti Indoor Dengan Anak-Anak

System 16/12/2016 0
 APA AKTIVITI HUJUNG MINGGU ANDA DENGAN FAMILI?  Apa plan anda hujung minggu nanti? Kalau fikir aktiviti hujung minggu je, secara automatik kita akan fikir aktiviti outdoor. Sebenarnya banyak lagi aktiviti indoor yang boleh kita lakukan bersama kelua...
Read More
Kenali Gaya Belajar Anak

Kenali Gaya Belajar Anak

System 09/12/2016 0
 Setiap anak berbeza kemampuan dalam memahami ataupun mempelajari sesuatu. Ada yang dapat menerima pelajaran dengan cepat dan ada yang lambat.Tahukah anda, setiap anak mempunyai gaya pembelajaran yang berbeza kerana tidak semua orang memproses maklum...
Read More