Little Muslim Busy Bag

SOLD OUT Little Muslim Busy Bag

 

 

1. Kad Rukun Iman

+kad ini bertujuan untuk mengenalkan kepada anak-anak tentang rukun iman dengan keterangannya yang tertulis di belakang kad
 
 

 

 

2. Puzzle Rukun Islam

+ Puzzle rukun islam : Kenalkan anak rukun islam sesuai dengan mat yang disediakan. Ajak anak susun potongan puzzle bergambar di tempatnya.

 

 

 

3. Belajar aqidah

+ ceritakan anak tentang Allah sesuai dengan penjelasan di mat. Ajak anak klasifikasikan ciptaan Allah dan ciptaan manusia. ( kad gambar). Semua ciptaan manusia sumbernya adalah daripada ciptaan Allah.

4. Pengenalan Masjid

+ kepingan mat yang boleh di dirikan. Jadikan mat ini sebagai wayang bergambar bersama mainan watak anak muslim ketika berada di dalam masjid.

 

 

5. Hijaiyyah 

+ keluarkan huruf-huruf hijaiyyah dari dalam sampul. Anak dapat mengenal huruf hijaiyyah sebelum diberi bacaan harakat. Selepas anak mengenal huruf letakkan kepingan huruf pada mat hijaiyyah di rungan fathah, kasrah dan dhommah.

 

6. Kad Akhlak 

+Menyusun 10 kad akhlak terpuji tercela ke dalam sampul yang disediakan. Tanyakan pendapat anak kenapa perbuatan itu dilarang dan jelaskan ganjaran/ pahala juga kesan baik dari akhlak yang terpuji.

 

 

  • Views: 973
  • Product Code: EDU
  • Availability: SOLD OUT
117 Product(s) Sold
  • RM40.00
  • Ex Tax: RM40.00
 Di dalamnya ada 6 aktiviti:1. Sorting ABC : Suai padan huruf besar dg huruf ke..
RM35.00
  Rainbow Busy Bag mengandungi 5 permainan yang mengasah kemampuan m..
RM38.00
(terdapat sedikit tompokan atau garisan dakwat pada cover depan dalam batch ini spt dalam gambar)(ta..
RM49.00 RM45.00