Informasi Penting
Special Offers

Curious Box

Curious Box
Views: 1623 Product Code: EDU
Availability: 1
RM55.00 Ex Tax: RM55.00
Qty: Add to Cart

 

 

"RISAU TENGOK ANAK MELEKAT DGN TAB JE. DALAM DUNIA SENDIRI. MUJUR DIPERKENALKAN DGN 'CURIOUS BOX', ANAK NAMPAK PENINGKATAN HORMON BIJAK & AKTIF BERTAMBAH."

 

BAHAGIANYA jadi Mak Ayah bila tengok anak EXCITED dan SERONOK BELAJAR. Kalau tak sampai BUNTU fikir nak bagi aktiviti apa di rumah sampai TERPAKSA bagi GADGET & KARTUN untuk anak duduk Diam dan Behave. First time dapat CURIOUS BOX, anak saya 'HORAYYY' tak sudah, katanya "Birthday adik ke ni?". Seronok dapat hadiah. Hehe.


Alhamdulillah. CURIOUS BOX ni adalah Hands-on Activity Box PERTAMA diperkenalkan di Malaysia.
 

DISUSUN KHAS oleh Early Childhood Practitioner bagi meningkatkan Kemahiran Motor Halus, Kognitif, Sensorial, Kreativiti dan Sosial kanak-kanak berumur 2-6TAHUN untuk mereka Belajar Sesuatu Tanpa Mereka Menyedarinya!


Didatangkan khas dengan Multipurpose Box dan Ziplock Bag yang comel, [CURIOUS BOX] PADAT dengan 5 Modul Pembelajaran meliputi: 

 


1) HURUF: ALPHABET GARDEN
Menggunakan Felt Flower & Wall, anak anda belajar mengenal huruf besar & kecil.

 

2) NOMBOR: CHOO CHOO TRAIN
Menggunakan klip kertas & Train bernombor, anak anda belajar mengira & memasang klip.


3) WARNA: J FOR JELLYFISH (ART&CRAFT)
Dibekalkan dengan ribbons, beads, sticker, crayon, dan badan Jellyfish, anak anda akan gembira berkreativiti.


4) IMAGINATIVE PLAY: LITTLE ENGINEER
Aktiviti yg mengasah minda menggunakan playdoh dan sticks untuk membuat bentuk dan binaan. 


5) NATURE'S TREAT: SEEDS IN JAR
Dibekalkan dengan water dropper, paket jar, benih, dan kapas, anak anda akan menyemai benih dgn cara paling unik!

 


Hanya dengan RM55 anda dapat 1 Set CURIOUS BOX (5 Pek Keseronokan) yg sangat 'value for money' kerana ia:


1. PORTABLE
Boleh simpan 1-2 pack dalam handbag dan digunakan di mana sahaja, sambil menunggu di kedai makan atau dijadikan reward untuk anak-anak happy dan 'sibuk'.


2. REUSABLE
Boleh digunakan berulang kali dan dikongsi atau dibahagi sesama adik beradik.


3. FLEXIBLE
Material dalam box ini oleh divariasikan untuk pelbagai aktiviti lain spt Matching Pattern, Making Letters & Numbers, Identify Shape, Counting & Reading dan pelbagai lagi mengikut kreativiti anda.

 


KEJAP, KENAPA KAMI FIKIR SETIAP RUMAH WAJIB ADA 'CURIOUS BOX'?

Aktiviti dalam CURIOUS BOX ini telah DIKAJI dan disusun terlebih dahulu mengikut cadangan Early Childhood Educator untuk memberi STIMULASI MAKSIMA bagi membantu kanak-kanak:

1. CEPAT MENULIS
Kebanyakan aktiviti menggunakan kaedah yang merangsang Kemahiran MOTOR HALUS seperti Threading, Sorting, Clipping, Dropping, Sticking, dan Scratching dengan menggunakan objek kecil bagi melatih kecekapan anak-anak menulis.


2. FOKUS
Aktiviti kaya dengan Hands-On Materials ini meningkatkan ATTENTION SPAN anak-anak untuk fokus melalui Koordinasi Mata dan Tangan yang aktif.


3. MERANGSANG DAYA KOGNITIF
Aktiviti seperti 'J for JELLYFISH' dan 'LITTLE ENGINEER' menggalakkan anak-anak menggunakan sepenuhnya imaginasi dan kemahiran berfikir mereka untuk berkreativiti dan mencipta sesuatu.


4. MERANGSANG SENSORI
Mengikut kajian, anak-anak yang menerima stimulasi sensori yang maksima sejak kecil cenderung menjadi lebih Explorative, Berani, dan Bijak. Material yang terdiri dari pelbagai TEKSTUR spt kayu, besi, tumbuhan, plastik, kain dan pelbagai warna ini akan merangsang daya sensori anak-anak scr maksima.


5. EMOSI
Anak-anak tidak tertekan sebaliknya lebih TERUJA dan BERSEMANGAT untuk belajar kerana mereka berasa seperti bermain berbanding aktiviti menggunakan worksheet.


6. SOSIAL
Boleh digunakan untuk mengisi masa berkualiti bersama keluarga. Komunikasi 2 hala melalui penglibatan ibu bapa dan kanak-kanak lain juga menggalakkan 'inquiry based learning' dan meningkatkan kemahiran sosial anak anda.