fbpx

READY STOCK

Inilah Bahan Bantu Mengajar Yang Wajib Ada Di Rumah & Di Sekolah Supaya Anak-Anak Seronok Belajar Membaca

Dah tak perlu paksa-paksa anak belajar lagi, mereka sendiri yang minta nak belajar

Pernah tak anda berdepan dengan situasi begini bila nak mengajar anak-anak membaca?

Nak Kena Paksa

Ini perkara yang sangat biasa kami dengar, lagi-lagi bila kita sebagai ibu bapa nak ajar sendiri di rumah. Kalau dengan cikgu nak pula dia belajar. Kan?

Anak Cepat Bosan

Baru ajar dua tiga huruf dah mula buat muka, buat perangai. Dah tu bila nak pandai baca ni

Anak Tak Fokus

Elok dah tak perlu nak paksa-paksa, tapi tengah-tengah kita duk ajar, dia pegi main mainan. Kalau ada adik beradik, sambil belajar sambil bergaduh mulut. 

Bertenang, ini tips untuk atasi masalah di atas

  • Anak-anak Berlajar Sambil Bermain

    Ayah ibu semua, dunia anak-anak adalah bermain. Mereka membesar dan belajar sambil bermain. Oleh itu. sesi belajar juga perlulah diolah supaya lebih santai, dan ada elemen permainan. Permainan berkenaan perlulah bermodul, perlu ada objektif yang mahu dicapai

    Contohnya, kita selerakkan beberapa keping kad, dan kemudian minta anak cari kad huruf a. Jika berjaya cari, dapat markah. Anak-anak anggap mereka sedang bermain mencari barang tersembunyi, tetapi sebenarnya mereka sedang belajar mengenal bentuk huruf a

  • "Reward" dan Pujian

    Puji setiap kejayaan kecil yang anak anda capai. Kata-kata seperti "pandainya anak umi ni", "bagus, Amir dah pandai baca", atau sekadar "high five" dengan anak sangat memotivasikan mereka. Usah jadi guru yang garang kepada anak-anak

    Sediakan "Reward Chart", berikan markah atau bintang untuk pencapaian tertentu. Mungkin anda boleh berikan hadiah untuk markah atau bintang terkumpul.

  • Pelbagaikan Bahan Bantu Mengajar

    Ramai ibu bapa menggunakan buku semata-mata untuk mengajar anak-anak. Kebiasaanya anak-anak tidak suka buku kerana saiz hurufnya kecil dan terlalu banyak teks. Mata mereka akan cepat penat dan jemu

    Gunalah bahan bantu seperti kad flip, roda huruf, poster, kad-kad huruf bersaiz besar dan sebagainya untuk menarik minat anak-anak

Sekarang anda sudah dapat gambaran apa yang patut dibuat kan?

Izinkan kami kongsikan yang anda boleh gunakan bersama anak-anak di rumah

Memperkenalkan…………..

Sebuah Inovasi Bahan Bantu Mengajar Untuk Guru Dan Ibu Bapa

Kenapa Anda Mesti Miliki Kad Flip Aulad Ini?

Dengan Kad Flip Aulad ini anda dapat atasi masalah-masalah di atas, sekali gus dapat mempraktikkan semua tips yang kami diberikan tadi

Awesome kan?

Anak Lebih ‘Excited’ Nak Belajar. Tak Perlu Paksa

Memang seronok anak-anak selak-selak kad flip dan pusing-pusing roda huruf . Bila mereka seronok, proses belajar jadi lebih mudah. Dah tak perlu nak paksa-paksa belajar lagi dah.

Main Sambil Belajar

Hari ni guna kad flip, esok boleh guna roda huruf pula. Sambil seronok selak-selak kad, sambil belajar. Selain itu, boleh buat games cari kad seperti yang kami cadangkan sebelum ni. Banyak lagi games boleh dibuat asalkan kreatif.

Boleh Belajar Di Mana-mana Sahaja

Saiz kad flip & roda huruf sangat praktikal dan boleh di bawa kemana-mana. Dalam kereta pun boleh belajar membaca.

Apa Yang Anda Bakal Dapat?

Kad Flip

  • Ukuran

    Stand: 32 x 8.5 x 13.5cm tinggi
    Kad: 9 x 11cm

  • Kandungan

    Setiap lajur mempunyai 6 kad vokal, 19 kad konsonan dan 4 kad diagraf. Huruf 'q' dan 'x' tiada kerana kurang penggunaan dalam Bahasa Malaysia

Roda Huruf

  • Ukuran

    18cm diameter

  • Kandungan

    Mengandungi 19 huruf konsonan pada roda, dan 6 huruf vokal pada jejari

Kad Huruf & Kad Gambar

  • Ukuran

    6 x 6cm

  • Kandungan

    Mengandungi huruf tunggal 'a-z' kecuali 'q' dan 'x', dan sukukata terbuka (ba bi bu be bo & be) dari 'a-z' kecuali 'q' dan 'x', serta 48 keping kad bergambar

Poster Abjad

  • Ukuran

    Saiz A3

  • Kandungan

    Semua huruf dari 'a-z'

Berita Baik Jika Anda Order Hari Ini!

Jika Anda Order Sekarang, kami berikan Harga Special RM97 (JIMAT RM32!) dan 6 Bonus PERCUMA 

Best tak bonus-bonus kat bawah ni?

BONUS 1 – Reward Chart

Kami berikan “reward chart” untuk anda tampal sticker pujian atau bintang setiap kali anak mencapai suatu kejayaan kecil. Ini memotivasikan anak untuk terus berusaha (sticker tidak disertakan)

Boleh tulis menggunakan whiteboard marker & lap bersih

BONUS 2 – Lembaran Kerja ABC

22 OGOS OUTLINED - TULIS ABC-01

 

Anak-anak boleh belajar menulis abc huruf kecil berulang kali menggunakan whiteboard marker. Lepas tulis, boleh lap bersih untuk guna semula

BONUS 3 – Lembaran Kerja Nombor

22 OGOS OUTLINED - TULIS NOMBOR-01

Belajar mengenal nombor 1-10. Selain mengenal, anak-anak dapat belajar menulis & mengira. Boleh tulis menggunakan whiteboard marker dan lap bersih

 

BONUS 4 – Baca-Bina-Tulis

22 OGOS OUTLINED - READ BUILD WRITE-01-01

Lembaran ini adalah untuk membantu anak-anak membaca dan menulis. Mereka perlu membaca dan mengeja perkataan yang diberikan oleh ibu bapa mengunakan kad huruf. Kemudian menulis semula menggunakan whiteboard marker.

BONUS 5 – Whiteboard Marker

b247df5320e2ef3c8241af48ea051c32

Sebatang whiteboard marker untuk menulis pada lembaran kerja yang diberikan. Warna/design diberikan secara rawak.

BONUS 6 – Plastik Poket

 

Anda akan menerima 2 keping plastik lutsinar untuk ditampal di belakang kad flip dan dijadikan sebagai carta poket.

Dengan carta poket, anak boleh membuat aktiviti membina perkataan dengan menyelitkan kad huruf di dalam poket

BONUS EXTRA – SUPPORT GROUP (TELEGRAM)

Group ini dikendalikan oleh guru fonik Puan Khadijah Kamaludin, yang merupakan lisensi kelas membaca Bacalah Anakku yang sah di Setia Alam.

Puan Khadijah akan membuat perkongsian tentang tips, cadangan aktiviti dan bahan bantu mengajar yang menarik untuk anda buat bersama anak-anak.

Dan sekiranya anda mempunyai sebarang persoalan berkaitan mengajar anak-anak membaca, anda boleh utarakan di dalam group berkenaan.

Lihat Apa Pendapat Ibu Bapa Tentang Kad Flip Ini

Klik SHOP NOW di bawah untuk tempahan

Set Kad Flip Aulad

RM129 RM97
  • Akan menerima 1 Set Kad Flip Aulad iaitu 4 item utama seperti di atas
  • Juga menerima 6 bonus percuma
  • Diskaun RM32 dari harga asal (harga asal RM129)
  • Caj Pos RM8 Semenanjung / RM19 Sabah Sarawak

Jom Rebut Peluang Harga Pre Order Sementara Masih Belum Tamat

Sekiranya memerlukan sebarang bantuan berkaitan tempahan anda, sila whatsapp ke +60182716899 (waktu pejabat sahaja, whatsapp sahaja)

Mail: sales@junioraulad.com

Hi parents semua ^^

Dapatkan Tips Ajar Membaca Cara Santai Di Telegram Channel Kami

(Channel diuruskan oleh Teacher Dee, guru fonik & pengusaha kelas membaca di Setia Alam)
Masuk Channel
close-link