Tutorial Penggunaan
Kad Flip Aulad

Terima kasih kerana mendapatkan Kad Flip Aulad,  inovasi bahan bantu mengajar agar anak-anak seronok belajar tanpa perlu paksa-paksa. 

Perkara Pertama

Sebelum bermula, anda mesti tentukan kaedah yang mahu digunakan. Ada 3 kaedah yang paling popular yang digunakan di Malaysia, iaitu:


1. KAEDAH MENGEJA : Kebanyakan daripada kita, belajar membaca menggunakan kaedah ini semasa kecil

2. KAEDAH SUKUKATA : Anak-anak perlu menghafal sukukata tanpa perlu mengeja. Ada 95 sukukata terbuka dan 950 sukukata tertutup perlu dihafal

3. KAEDAH FONIK : Anak-anak hanya perlu menghafal 29 bunyi asas. Sukukata tidak dihafal, tetapi bunyi asas tadi digabungkan untuk membunyikan sukukata

Tutorial 1: Ajarkan Huruf Tunggal

Tutorial 2: Ajarkan Sukukata Terbuka

Tutorial 3: Ajarkan Sukukata Tertutup

Tutorial 4: Aktiviti Membina Sukukata

BONUS EXTRA

 

GROUP SUPPORT TELEGRAM

Group ini dikendalikan oleh guru fonik Puan Khadijah Kamaludin, yang merupakan lisensi kelas membaca Bacalah Anakku yang sah di Setia Alam.

Puan Khadijah akan membuat perkongsian tentang tips, cadangan aktiviti dan bahan bantu mengajar yang menarik untuk anda buat bersama anak-anak.

Dan sekiranya anda mempunyai sebarang persoalan berkaitan mengajar anak-anak membaca, anda boleh utarakan di dalam group berkenaan.

Jemput sertai group kami di: 

INI ADALAH STOK CLEARANCE. IA TIDAK DIBEKALKAN KOTAK. JIKA ADA SEKALI PUN, SEKADAR UNTUK MELINDUNGI ITEM ANDA SEMASA PENGEPOSAN.
close-image